• 06-15696647

Choose English language

Exposities van Ellen's foto's

Er zijn verschillende exposities geweest van mijn foto's.
Van zeer bescheiden grootte bij een bedrijf tot aan 23 foto's bij een zorginstelling.
Klik op een van de links hieronder om een korte intro tekst te lezen plus enkele geëxposeerde foto's te bekijken.

Oude Meesters in Maliebaan 45 Utrecht 2018

logo maliebaan45Maliebaan45 is een co-working locatie gevestigd in een prachtig herenhuis met als slogan ‘ruimte voor werken, ontmoeten, leren en ondernemen’ zij bieden een variëteit aan trainings- en vergaderruimte met allerlei mogelijkheden.

Op de Maliebaan 45 is een kantoorruimte (kamer Maliezicht) zodanig ingericht en beschilderd dat daar een permanente expositie met foto’s in de stijl van Oude Meesters zal zijn. Deze zijn allemaal gemaakt en worden geexposeerd door (oud-)studenten van Fotoschool Statief.
De eerste expositie van drie maanden is van vrijdag 26 januari tot 1 mei 2018.
Er hangen werken van: Anita Edridge, Ellen Teunissen, Frederique Sengers, Ingrid Mol, Mirjam Leeflang en Robert Zwart.

Ik heb hiervoor mijn werk "De lezende oude vrouw" van Gerard Dou geleverd. Gerard Dou was leerling van Rembrandt en een van de eerste fijnschilders in zijn tijd.

 Lezende oude vrouw 480

Mensen die mij kennen weten dat dit mijn eerste 'oude meester' was. Ik heb dit schilderij gekozen omdat de intimiteit in de compositie me raakte en hetgeen de schilder wilde laten zien me ook aansprak. Het boek dat hier gelezen wordt is zo gedetailleerd weergegeven dat het evangelie van Johannes (begin 19e eeuw) er duidelijk in is te herkennen. Hierin staat “wie werkelijk goed wil doen zoveel mogelijk van zijn bezittingen weggeeft aan de armen”. Dit in schril contrast met de rijk geklede vrouw die nog aan haar aardse bezittingen hecht. 

Dit contrast vind ik belangrijk in het schilderij en wilde ik ook laten zien in mijn foto.

Omdat het maken van mijn interpraties van oude meesters me veel heeft geleerd over (schilder-)technieken, belichting, compositie en onderwerpkeuze van de oude meesters heb ik er ondertussen al acht gemaakt. En de volgende twee zijn in voorbereiding, deze zullen dit jaar (2018) ook gereed komen. Het hele proces om te komen tot een foto houdt ook in dat ik het model kies bij het schilderij (of vice-versa), de kleding maak, de accessoires maak of zoek en de hele mis-en-scene tot in detail regisseer. Hierdoor komt de foto dicht in de buurt van het origineel maar is toch duidelijk een hedendaagse fotografische impressie. Wel met dezelfde uitstraling als het origineel.

Ik maak deze foto's op eigen initiatief of in opdracht. Als u dus een foto wilt van uzelf of een familielid als 'oude meester' dan bespreek ik graag de mogelijkheden met u.

Kunst in het Ondernemershuis Zeist 2017-2018

Van zaterdag 2 december 2017 tot en met zaterdag 27 januari 2018 is er een gezamenlijke expositie te bezichtigen van Kees van der Velden, Soley Omarsdottir, Joke van Beetem en mijzelf.
De expositie is elke zaterdag te zien in het Ondernemershuis in Zeist. Op andere dagen op afspraak.
Zie de flyer met meer informtie hieronder.

EXPO flyer OHZ 2017

 

Kunstroute Zeist 2017

KRZheader

Open ateliers

De Gemeente Zeist, bestaande uit de kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist, is rijk aan kunstenaars. Een aantal houdt tijdens de Kunstroute open huis. Informeel, gezellig, verrassend en gratis bovendien. Nooit een galerie of atelier van binnen gezien? Dit is uw kans! Kies uw eigen route en maak op laagdrempelige manier kennis met de kunstenaars en hun werk(wijze).

Getoonde kunst

Alle (on)denkbare soorten, vormen en disciplines. ‘Platte’ kunst -tweedimensionaal dus-, variërend van schilderijen, aquarellen, gouaches tot foto’s en grafiek, maar ook driedimensionaal: beelden in brons, hout of steen en constructies, en alle mogelijke mengvormen. Vergeet vooral de video- en audio installaties niet.
Hebt u een voorkeur voor een specifieke kunstenaar of kunstvorm, klik dan door naar de Kunstenaarspagina waar u over elke deelnemer meer informatie kunt lezen. Op de kaart vindt u alle afzonderlijke adressen en kunt u een eigen route samenstellen.

Portret van Titus

Introductie van mij door Kunstroute redactie

Fotograaf Ellen is gefascineerd door de perfectheid van de natuur, die pas goed zichtbaar wordt bij het uitvergroten van “dat” wat met het blote oog niet zichtbaar is.
Zij heeft een voorliefde voor vlinders. De symboliek van de vlinder, de kleurenpracht, diversiteit, hun prachtige ogen en kracht ziet u terug in haar foto’s.
Haar oog voor detail helpen haar ook bij het realiseren van haar versies van “Oude Meesters”. Projecten waarvoor zij zich verdiept in het verhaal achter het schilderij, het licht bestudeert, de kleding maakt, op zoek gaat naar accessoires en niet onbelangrijk een geschikt model. 

Meer informatie op de website van Kunst Route Zeist. Ellen exposeert haar werk in het Ondernemershuis Zeist.

Het Plein 2017

Van 8 mei tot 10 juli exposeer ik in Restaurant Het Plein, Oude Postweg 145, Austerlitz.
In het restaurant “vliegen” deels weer andere vlinders dan in eerdere exposities.

Uitnodiging Expositie het plein 2017In de achterste zaal hangen mijn interpretaties van Oude Meesters welke ondertussen zijn uitgebreid naar 7 stuks.
Op een paspop zal een kledingset, gemaakt voor het fotograferen van de oude meester “Flora”, worden tentoongesteld.

Hieronder een kleine impressie van de opening door de eigenaar van Het Plein

Woudkapel Bilthoven 2017

Van 20 februari tot en met 30 april 2017 exposeer ik samen met Silene van Waveren in de Woudkapel, Beethovenlaan 21, Bilthoven.
Silene maakt prachtig keramiek, heel divers. Voor deze expositie heeft zij werk gezocht dat bij mijn werk past, wat te zien is in de vitrinekast.

In de hal en in één van de zalen hangt het deel van mijn expositie met Vlinders en in een andere zaal hangen mijn interpretaties van Oude Meesters.

De expositie is op 5 maart officieel geopend. Ds Pieter Lootsma heeft zijn dienst naadloos laten aansluiten op het werk dat geëxposeerd wordt. Mijn zoon en dochter hebben een lied van Boudewijn de Groot gezongen: "De verdronken vlinder". De foto’s hieronder geven een sfeerimpressie. 
De expositie is te bezichtigen op zondagen van 11:00-12:00 u. Zie ook mijn agenda pagina.

Vredesweek 2016

Een hele korte expositie in de Maria Christina Kerk in Den Dolder op zondag 18 september. Dit was in het kader van de Vredesweek, thema "tekens van hoop". Ik heb dat in deze foto laten zien door de Verdraagzaamheid van de grote papiervlinder t.o.v. de veel kleinere glasvlinder.

Ellensfotogalerijen vredesweek verdraagzaamheid 

KUVA 2016

kuva

Van 18 februari tot 26 maart exposeer ik samen met dichteres Sterre Lenore bij KUVA, in Vaassen.

Ik zal hier een uitgebreide collectie van mijn vlinder foto's en m'n vlinderboek "Vlinderpracht" tentoonstellen. En u kunt ook vlinder-wenskaarten en de verjaardagskalender tijdens de expositie kopen.
Sterre zal voornamelijk haar boekjes en bundels onder de aandacht brengen. En ook van haar kunt u kaarten kopen.
Op 18 februari was de opening van deze expositie met voordracht en harpmuziek van Sterre. Hieronder een impressie van de expositieruimte en de openingsavond.


(Klik op een afbeelding om een groter formaat te openen)

Op 5 maart heeft Cor Rorije van Radio 794, Sterre en mij geïnterviewd voor hun rubriek "Op de Praotstoel". 
Cor Rorije in gesprek met Ellen TeunissenKlik op de speler hieronder om mijn deel van het interview te beluisteren: 

Logo Radio 794

Lees meer over deze expositie in het Nieuwsitem of bij één van de expositiedatums in de Agenda.

Kunst Uit Eigen Provincie 2015

KUEP poster2015

Van 23 december tot en met vrijdag 1 januari wordt de expositie “Kunst uit eigen provincie” gehouden.
Deze expositie wordt al meer dan 40 jaar georganiseerd en vindt plaats in het V.V.S.O. WVT gebouw, aan de Talinglaan 10, in Bilthoven

U vind hier een grote diversiteit aan kunstvormen. Een leuk uitje rond en/of tijdens de Kerstdagen, waarbij de toegang gratis is.
Op 23 december van 20.00- 22.00 uur is de opening waar u alle deelnemende kunstenaars kunt ontmoeten.
Op overige dagen proberen de kunstenaars ook zoveel mogelijk aanwezig te zijn.

Ik exposeer onder andere mijn interpretatie van de “oude meester”: Rembrandts “Flora”.
Tijdens de opening kon men het model ontmoeten, gekleed in de zelfgemaakte kleding die voor het maken van dit fotokunstwerk nodig was.

Naast “flora” kunt u een aantal van mijn vlinders, afgewerkt op verschillend materiaal, bekijken.
Mijn vlinderboek “Vlinderpracht” met 60 vlinders en de “Vlinderverjaardagskalender” liggen ter inzage bij de toonbank.

Hieronder een impressie van de expositie.

(Klik op een afbeelding om een groter formaat te openen)

Louis Hartlooper Complex 2015

In november en december heeft er van elke eindexamen kandidaat van Fotoschool Statief een werk gehangen in de foyer. Hieronder kunt u zien hoe enkele van de bijdragen hier geëxposeerd zijn.
LHC 2015 Vl

Kerstroute Den Dolder 2015

kerstroute affiche

Op 20 december 2015 is voor het tweede jaar een Kerstroute  gehouden in Den Dolder.
Na de opening, in de Maria Christina kerk, met o.a. muziek en dans, kon men verschillende routes lopen langs diverse kunstenaars.

Zij hebben hun werk afgestemd op het thema van dit jaar: “op zoek”
Verschillende kunstenaars gaven een kort optreden, toneelspel, voordracht, gedicht of muziek.

Ik heb tijdens deze route "Titus in monnikspij", een vlinder en een herfstbos ge-exposeerd.
Wat deze drie werken met het thema “op zoek” te maken hebben heb ik tijdens de route toegelicht.

Hieronder staan wat foto's van de opstelling die ik bij Pelita had en een algemene impressie van de route.


Voor meer foto's van deze Kerstroute gaat u naar de site van de Maria Christina Kerk. 
(Klik op een foto voor een groter formaat)

Expositie Maliebaan 45

logo maliebaan45Samen met de fotografen Carel de Wilde, Gerlinde Dukker , Jeroen Fortgens , Jurriaan Visser en Maartje Brand heb ik een gezamenlijke expositie in het flexkantoor op de Maliebaan 45 gehad.

Van september tot en met december 2015 toonden de bovengenoemde fotografen, die allemaal in 2015 zijn afgestuurd bij Fotoschool Statief in Utrecht, enkele van hun (afstudeer-)werken in deze locatie. De totale expositie was enorm divers, van het kleinste leven dat met het blote oog niet zichtbaar is tot de grootsheid van de bouw, van de precieze 'schilderkunst' tot de zachtheid van een persoonlijk portret, van de verlatenheid in een relatie tot de symboliek van tegenpolen ...en dan ook nog een kijk op architectuur....

Hieronder ziet u enkele foto's van de feestelijke en goed bezochte opening van deze expositie op 4 september 2015. (Klik op een foto voor een groter formaat)

Kunst Rond Den Dolder 2015

kunstronddendolder logo1klein4
Op 26 en 27 september 2015 is de Kunstroute Kunst Rond Den Dolder weer gehouden.

Belangstellenden en geïnteresseerden konden in dit weekend de kunstenaars van deze kunstroute bezoeken in hun eigen atelier, woonhuis of op een speciale locatie.
Ook was er een collectieve expositie in de Gehoorzaal op het terrein van Altrecht waar men van alle kunstenaars een werk kon bekijken.
Ikzelf was samen met Toos Vos te gast bij tennisvereniging Bosch en Duin aan de Dennenweg 6.
Hieronder enkele foto's van de ruimte met ons werk.

Kunst Rond Den Dolder 1  Kunst Rond Den Dolder 1
KRDD 3  KRDD 4
(Klik op een foto voor een grotere versie)

Bakker Bos

Ter gelegenheid van Kunst Rond Den Dolder is de middenstand gevraagd werk van deelnemende kunstenaars in de etalage te plaatsen.
Ik ben uitgenodigd bij Bakker Bos te exposeren. Omdat er een herfstetalage gemaakt zou worden heb ik mijn herfstcollectie inclusief groot herfstbos voor expositie aangeboden.
Etaleuse, Etalagebureau Eva Maria Dijkman, heeft er met toevoeging van kratjes, pompoenen en herfstblad een prachtig geheel van gemaakt.
De expositie blijft tot 18 november in de winkel.
Hieronder enkele foto's van de winkel in Herfststijl.

Expositie bakker Bos 1  Expositie bakker Bos 2  Bakker Bos 4

  Expositie Bakker Bos 3
(Klik op de foto voor een groter formaat). 

Het Vlinderhuys

Op 30 augustus heb ik hier mijn examenwerk onthuld en nog wat bonusmateriaal getoond tijdens een feestelijke receptie. Hierbij enkele foto's die een impressie geven van de middag. Ik heb er erg van genoten en dank iedereen die er was om deze mijlpaal samen met mij en m'n gezin te vieren.

Het team dat zorgde voor de hapjes en drankjes  De grote zaal met expositie

CANON 027554  CANON 027561  CANON 027566
(klik op een foto om een grotere versie te openen).

Amersfoort Nu en Stad Amersfoort hebben er allebei een artikeltje over geschreven. Klik hier voor artikel Amersfoort Nu en hier voor artikel Stad Amersfoort.

Hieronder kunt u mijn uitnodiging hiervoor lezen/downloaden. Graag vooraf aanmelden via mijn facebook pagina (klik hier) zodat ik weet met hoeveel mensen we rekening mogen houden.

Uitnodiging Vlinderhuys(klik op de foto voor een grotere versie)

Routebeschrijving naar het Vlinderhuys:

Per Openbaar Vervoer:
Vanaf centraal station Amersfoort kunt u bus 70 richting Hilversum Station nemen en uitstappen bij de halte Daam Fockemalaan. Dit is de eerste halte na de spoorwegovergang. Na het uitstappen loopt u linksaf ( van de spoorwegovergang af) Aan uw rechterhand ziet u weldra de ingang van Het Vlinderhuys.U kunt ook via station Soest-Zuid reizen, dan neemt u bus 70 richting Amersfoort. U stapt uit bij de halte Daam Fockemalaan, loop terug richting het spoor, tegenover restaurant “De Kabouterhut” is de ingang naar Het Vlinderhuys.
Per auto vanuit de richtingen Amsterdam, Apeldoorn en Zwolle:
Ga bij het klaverblad Hoevelaken richting Utrecht, A28. Neem de afslag Maarn/Amersfoort-zuid/Soest en houd daarna de richting Dierenpark/Soest aan. Ongeveer 100 meter na de spoorwegovergang is aan de rechterkant de ingang naar onze locatie.
Per auto vanuit de richting Utrecht:
Neem de afslag Maarn/Amersfoort-zuid/Soest en houd daarna de richting Dierenpark/Soest aan. Ongeveer 100 meter na de spoorwegovergang is aan de rechterkant de ingang naar onze locatie.

Kijk ook op het kaartje hieronder om te zien waar u het Vlinderhuys kunt vinden.
Route Vlinderhuys
(klik op de foto voor een grotere versie)

Vanaf 11 maart 2015 hangen er al enkele vlinderfoto's in diverse ruimtes in Het Vlinderhuys, Amersfoort. Het VlinderHuys is een plek voor stilte, ontmoetingen en activiteiten. Voor zowel kinderen als volwassenen. Het aanbod varieert van yoga, meditatie en zwangerschapsbegeleiding tot gezinsactiviteiten, workshops en lezingen.
Er hangen nu 7 foto's en vanaf 30 augustus komt hier ook mijn afstudeerwerk te hangen. Hieronder een foto-impressie van de huidige expositie:

Vlinderhuys - Grote Zaal Vlinderhuys - keuken

de Mirtehof

Van 21 oktober 2014 tot 21 januari 2015 waren er meer dan twintig foto's tentoongesteld in verzorgingscentrum Mirtehof, Molenweg 50, Zeist.
Een verzameling van macro's van vlinders, van Little People en van de oude Meesters.
De Mirtehof heeft hierover ook een persbericht naar de Nieuwsbode gestuurd en deze hebben het opgenomen in de editie van 22 oktober. Klik hier om het artikeltje te lezen.

Expositie Mirtehof - foto's in de gang     Expositie Mirtehof - foto van Lezende oude vrouw achter de receptiebalie

Louis Hartlooper Complex

In November 2014 hingen de hele maand diverse foto's van leerlingen van Fotoschool Statief in het Louis Hartlooper Complex aan de Tolsteegbrug 1 in Utrecht.
lhctijd
Gekozen is voor foto's op poster formaat zodat de foto's een aardige impact hebben.
Van mij hing hier mijn interpretatie van "De lezende oude vrouw" van Gerard Dou.
Lezende oude vrouw 

De Koppeling

Vanaf juli tot december 2014 hingen er vijf mooie, grote en kleurrijke foto's van vlinders in de algemene ruimte van wijkcentrum De Koppeling, De Clomp 1904, Zeist.
De medewerkers waren erg enthousiast en ik hoop dat u dat ook was. Ze hingen direct bij binnenkomst, rechts van de deur boven het raam. Uiteraard zijn alle foto's ook te koop. Andere formaten of materialen zijn ook op bestelling te krijgen.

(klik op de foto voor een grotere versie)
Vlinderexpositie, De Koppeling, Zeist

Kunst Rond Den Dolder - 2014

kunstronddendolder logo1klein4

In het weekend van 7 en 8 september was de tweede editie van de kunstroute "Kunst Rond Den Dolder".  Honderdtien (110) bezoekers hadden de moeite genomen om mijn foto's (en het werk van nog 3 kunstenaars in hetzelfde pand) te komen bekijken. Waarschijnlijk geholpen door de positieve aandacht in de Nieuwsbode.
Hieronder een overzichtsfoto van mijn stukje van deze expositie. 

Op de foto ook een standaard met mijn wenskaarten die daar gekocht konden worden en sinds kort ook in de webshop op deze site te bestellen zijn.

Kunst Route Den Dolder 2014

Kunst Rond Den Dolder - 2013

Van 27 tot 29 september was de manifestatie "Kunst Rond Den Dolder". In dit kader hing er een aantal foto's van vlinders en little people in de entree van het gebouw "De Boshut" op het terrein van Reinaerde in Den Dolder.
Hieronder 2 foto's van deze expositie.

  Little People  CANON 014619G

Klik hier om naar de site van de organisatie te gaan.

Gerrit Rietveld College - Voorjaar

logoGRC

 Vanaf 16 april tot 10 juli 2012 hing er een vrolijke voorjaarsexpositie in de docentenkamer,
Hieronder 3 foto's van de expositie.

IMA 2551a
IMA 1665a
IMA 1840a

Gerrit Rietveld College - Winter

Vanaf 10 januari t/m 12 april 2012 heeft een kleine winterexpositie in de docentenkamer gehangen. 
Hieronder 2 foto's van de expositie en een overzichtsfoto.

IMA 5060 IMG 0849

IMG 2312

Gerrit Rietveld College - Herfst

Van 24 oktober tot en met 24 december 2011 heeft een kleine herfstexpositie in de docentenkamer gehangen.
Hieronder 3 foto's van de expositie.

IMG 7978A3 IMG 6927A3

IMG 8050A3

Hospice Heuvelrug

log hospice

Vanaf mei 2011 t/m mei 2013 hingen er veertien voorjaarsfoto's in het Hospice Heuvelrug in Zeist.
Kleurige macro opnames van bloemen in de gangen. Een mooie foto van twee meeuwen met veel symboliek in de huiskamer.
Hieronder 2 foto's van de expositie en een overzichtsfoto.

IMG 0832

Expositie Hospice mei 2011 3
P8019086b

Zonnehuizen - Winter

Zonnehuizen KJenO 250x56

Na een goed ontvangen Herfst expositie in de Zonnehuizen was er vraag naar een nieuwe expositie met het thema Winter, weer in de Zonnepit.
Deze heeft er gehangen van januari tot mei 2011.
Hieronder 2 foto's van de expositie en een overzichtsfoto.

IMG 0885a

Expositie Zonnehuizen winter 2010 4
PC221384

Zonnehuizen - Herfst

Tussen 1 oktober en 25 december 2010 hing er een expositie met thema "Herfst" in de personeelseetzaal, De Zonnepit.
Hieronder 2 foto's van de expositie en een overzichtsfoto.

HPIM0174

Expositie Zonnehuizen Oktober 2010 1
HPIM0157

Zonnehuizen - Voorjaar

Tussen 29 april en 14 juli 2010 is er een expositie geweest van in totaal 23 foto's. Deze hingen verspreid door de gangen en wachtruimtes van het Therapeuticum, Zonnehuizen in Zeist.
Hierdoor werden deze ruimtes een stuk fleuriger en gezelliger. Bezoekers en cliënten konden in alle rust de foto's bekijken en kopen.

Reacties van bezoekers, personeel en cliënten:

"Leuk die foto’s, weer eens wat anders";
"Prachtig hoe ze de kleinste details in beeld brengt";
"Vooral de libelles vind ik erg mooi";
"Wat een werk zal dat geweest zijn zeg, knap hoor";
"Ik geloof niet dat die mevrouw dat zelf heeft gemaakt, dat is een plaatje (‘compliment’ van een kind)";"De verwijzing naar de natuur is erg passend voor Zonnehuizen";"Ook passend bij het seizoen, dat is ook belangrijk voor de oriëntatie van de kinderen";
"Ze roepen eerbied voor de schepping op, de schoonheid maakt stil";"De dieren zijn op een heel verschillende manier in beeld gebracht, van heel klein tot heel groot";

Hieronder 2 foto's van de expositie en een overzichtsfoto.

IMG 0839 IMG 0856
 
Expositie Zonnehuizen April 2010 3