Oude Nederlandse Meesters Galerij

Foto's geïnspireerd op schilderijen van oude Nederlandse Meester schilders

Waarom “oude meesters”?

In het derde jaar van de fotovakschool kregen we de opdracht een “Rembrandt” te maken. Ofwel met een schilderij ter inspiratie een foto maken. We waren vrij deze zo identiek mogelijk na te maken of er een swing aan te geven.

Gestimuleerd door een vriendin die mij wegwijs heeft gemaakt in de wereld van de kunst ben ik aan deze uitdaging begonnen. Achteraf kan ik zeggen dat het enorm leerzaam is geweest en dat het gaandeweg steeds leuker werd om mee bezig te zijn. Dezelfde vriendin die mij stimuleerde heeft ook model gestaan voor mijn eerste Oude Meester, de lezende oude vrouw van Gerand Dou.

Het succes van deze eerste Oude Meester smaakte naar meer met als resutaat al een aardige galerij.Ik heb gekozen voor schilderijen uit de gouden eeuw, geschilderd door Gerard Dou, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Anthony van Dijck en Peter Paul Rubens.

Al bladerend door kunstboeken heb ik gezocht naar wat mij aansprak maar ook wat haalbaar was om te maken qua kleding/achtergrond en accessoires.

Vervolgens heb ik het verhaal achter het schilderij opgezocht, het licht bestudeerd, de kleding gemaakt, accessoires gezocht of zelf gemaakt en niet onbelangrijk, een geschikt model gezocht.

Wilt u zelf graag model staan in een "Oude Meester" , voor een uniek portret van uzelf? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Scroll naar boven