Welkom bij dit gastenboek van Ellen's Fotogalerijen. Ik vind het heel leuk wanneer u hier een berichtje, opmerking, advies of groet achterlaat.

Met vriendelijke groet,


Ellen Teunissen


Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
60 berichten.
Ruud Ruud schreef op 19 augustus 2017
Vandaag in de Hortus Botanicus de workshop Vlinderfotografie van Ellen gehad. Zeer leerzaam. Ik heb weliswaar geen spiegelreflex camera maar een compactcamera maar dat is geen beletsel omdat alles instelbaar is. Een echte aanrader die workshop!
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen
Dank je Ruud.
Altijd fijn om mensen te ontmoeten die net als ik zo van vlinders houden. Het blijft mooi om ze in de verschillende poses vast te kunnen leggen, om ze vervolgens op een groot scherm te kunnen bestuderen.
... Wissel deze metabox.
Carol Dohmen Carol Dohmen schreef op 28 juni 2017
Vandaag bezocht ik samen met Ellen Teunissen-Ruiterman haar foto-expositie Vlinders en Oude Meesters in het Plein in Austerlitz. Ik leerde Ellen in 2015 kennen tijdens een workshop “Sterk in je werk met paardenkracht”. Aan de workshop namen mensen deel die met behulp van paardencoaching hun loopbaanvragen wilden onderzoeken, en nieuwsgierig waren naar eventuele belemmeringen en blokkades op weg naar een volgende stap. Wat mij van Ellen was bijgebleven was de vanzelfsprekende manier waarop ze contact maakte met de paarden en steeds verbinding hield, zelf noemde ze dat haar thema die dag was je plek innemen.

Die plek heeft ze inmiddels ingenomen. Ze maakt prachtige portretten, waarbij vlinders en natuur een belangrijke rol spelen, en heeft zich daarnaast gespecialiseerd als afscheidsfotograaf. Ellen vertelt met veel passie over vlinders, die door mensen vooral geassocieerd worden met vergankelijke, broze schoonheid, maar waarvan sommige soorten een alleszins vlindervrouwonvriendelijk liefdesleven blijken te hebben. Ik leer elke dag iets nieuws.
De kunst om een vlinder goed te portretteren is –volgens Ellen- zorgen voor scherpe ogen. Wachten, inzoomen en zorgen voor scherpe ogen, want de rest is allemaal beweging….

Ik werd geraakt door de overeenkomst tussen een beroepsfotografe en mijn eigen werk als paardencoach. Bij Ellen gaat het over de scherpte van de vlinderogen en die van haarzelf, om op het juiste moment de foto te maken. Het is net als het begeleiden van een sessie, afwachten en leren zien en voelen wat het juiste moment is om een interventie te doen.
De tweede overeenkomst hoorde ik in haar uitleg over de Oude Meesters -fotoportretten van schilderijen van onder andere Vermeer en Rembrand-: een goede fotograaf ziet aan iemands’ gezichtsuitdrukking of hij of zij alleen maar naar het boek kijkt of dat iemand innerlijk de inhoud van het boek (het ging om het portret ‘lezende oude vrouw’ van Gerard Dou) tot zich neemt. Als paardencoach lees je zowel de uitdrukking van de coachee als die van het paard.
Tenslotte viel me op dat ook een fotograaf kennis over de feiten vergaart. Het maakt namelijk uit of de oude vrouw in kwestie een kasteelroman leest of dat zij zich, zoals hier, verdiept in het evangelie van Lucas. Daarin staat dat wie werkelijk goed wil doen, zo veel mogelijk van zijn aardse bezit aan de armen moet schenken. Een boodschap die weer contrasteert met de dure kleding van de oude vrouw, en daardoor een spanning weergeeft die de moeite van het fotograferen dan wel het coachend onderzoeken waard is.

Fotografen en paardencoaches, de één legt vast, de ander maakt los. Op het eerste oog twee verschillende werelden. Totdat je scherpe ogen krijgt, dan zie je ineens de overeenkomsten.

(NB: Deze tekst is ook verschenen in de Facebook pagina van C3MO, Eigenwijs Ontwikkelen)
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen
Dank je wel Carol voor je mooie woorden. Het was een mooie plek voor mijn expositie en onze ontmoeting bij het Plein.
... Wissel deze metabox.
Anneke Smid Anneke Smid schreef op 16 mei 2017
We zijn onder de indruk van jouw kunst met fotografie.
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen
Fijn dat jullie bij de vernissage waren op 14 mei j.l.
Ook gezellig om jou en Arend weer eens te spreken.
... Wissel deze metabox.
Mariet Solle Mariet Solle schreef op 16 mei 2017
Op zondag 14 mei aanwezig bij de opening van de expositie Vlinders en Oude Meesters van Ellen Teunissen.
Wat een prachtige expositie en wat een MEESTERwerken hangen hier.
De vlinders zijn zo levensecht,je wilt ze wel vastpakken om ze nog beter te kunnen bewonderen.
Daarnaast geef ik jou een heel groot compliment voor de oude meesters, vooral die jongeman met weelderige bos krullen, zo goed "gepakt". Hij kijkt je zo helder aan en blijft je nakijken!
Chapeau voor deze werken! Proficiat met deze expositie en aan de lezers van dit bericht geef ik het advies je naar Het Plein in Austerlitz te begeven om al dit moois te bewonderen!! 🙂
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen
Dank voor je bericht Mariet. Leuk dat je mijn laatste 'meester' Portret van Titus zo aansprekend vind. Het model Wouter was ook aanwezig dus je hebt kunnen zien dat die krullen allemaal echt zijn.
... Wissel deze metabox.
Theo Theo schreef op 20 februari 2017
Hallo Ellen,

Langs deze weg willen ik en mijn dochters jou bedanken voor de mooie herinneringen welke we nu door het prachtige foto album hebben van het afscheid nemen van mijn vrouw, moeder en oma.
Het is een prachtig album geworden en ook de bij het foto album ontvangen usb-stick waarin de foto's tevens in een diavoorstelling compleet met de bij de ceremonie gedraaide muziek worden getoond is indrukwekkend.
Ellen, tot slot dank voor je professionele inzet tijdens de uitvaart en je persoonlijke betrokkenheid.

Groetjes van Johan, Sandra en Miriam.
Beheerdersantwoord:
Dank jullie voor het in mij gestelde vertrouwen.
Het was mooi te zien en voelen hoe jullie als familie, maar ook de grote vriendenkring, elkaar zo tot steun waren.
Veel sterkte.

Warme groet,
Ellen
... Wissel deze metabox.
Miriam Miriam schreef op 28 januari 2017
Hallo Ellen, wat een prachtige foto's heb je gemaakt tijdens het afscheid van mijn moeder. Ik ben er stil van ...

Het boek is prachtig geworden! Super bedankt!!

Lieve groet,
Miriam
... Wissel deze metabox.
Petra Petra schreef op 29 december 2016
Lieve Ellen,
Wat een prachtige site en wat een mooie wending in jouw toch al zo rijke fotografiekunst!! Als iemand in staat is om bij zo'n belangrijke gebeurtenis als een afscheid op een integere en waardevolle manier foto's te maken, ben jij het wel!! Geniet van deze nieuwe stap en ik weet zeker dat iedereen die voor jou kiest, tevreden zal zijn!!
Liefs
Petra
Beheerdersantwoord:
Hallo Petra,
Dank voor deze mooie reactie en het vertrouwen!
Warme groet,
Ellen
... Wissel deze metabox.
Ragnhild Ragnhild schreef op 24 december 2016
Hallo Ellen,

Een hele mooie site voor je prachtige werk. Ik hoop dat het nog heel lang zal duren maar mocht het ooit nodig zijn zal ik graag gebruik maken van de mogelijkheid om zo'n mooi aandenken te laten maken. Ik weet hoe belangrijk dit is.
Veel succes met je werk, hartelijke groet Ragnhild
Beheerdersantwoord:
Hallo Ragnild,

Dank voor je reactie.
Ik hoop ook dat je het nog lang niet nodig zult hebben. Maar het is fijn dat er zoveel mogelijk mensen van de mogelijkheid op de hoogte zijn. En misschien kun jij iemand er op attenderen.

Groetjes,
Ellen
... Wissel deze metabox.
Hennie Hennie schreef op 11 augustus 2016
Wat een leuke foto's van ons, gemaakt door jou, vooral van mijn kleindochter die "prinses"was die dag!! Dank je wel voor het toesturen van de foto's en extra foto's. We zijn er erg blij mee!!
Beheerdersantwoord:
Leuk om zo alle mooi uitgedoste mensen te kunnen fotograferen bij Castlefest.
Fijn dat jullie de foto's gezien hebben via facebook zodat ik ze toe kon sturen.
... Wissel deze metabox.
Marja Jansen Marja Jansen schreef op 25 juni 2016
Lieve Ellen,
Wat fijn dat jij tegenwoordig ook herinneringsfoto’s maak bij het afscheid van onze dierbaren.
Toen mijn vader 6 jaar geleden is overleden werden we er door een lieve collega op geattendeerd dat als wij konden wij foto’s moesten maken.
Wij als familie waren het daar snel over eens, ook omdat het overlijden net zo bij het leven hoort als de geboorte en we van het een wel heel veel foto’s maken en van het ander nauwelijks…

Echter tijdens de uitvaart hebben wij wel meerdere reacties gekregen dat mensen het raar vonden dat er foto’s gemaakt werden.
Maar wij waren er achteraf heel blij mee om ook een herinnering aan deze verdrietige, maar toch ook mooie dag te hebben.
Gelukkig begint het nu vaker normaal te worden dat er foto’s gemaakt worden tijdens een uitvaart, want ook degene die het toen ‘raar’ vond heeft tijdens de uitvaart van zijn geliefde een fotoreportage laten maken.
Superveel succes met je belangrijke, maar zeker ook mooie werk.

Liefs,
Marja
Beheerdersantwoord:
Dank je wel Marja,

Wat goed dat jullie gewoon hebben gefotografeerd, ondanks de negatieve reacties!
Het is mij al vaker opgevallen dat juist de mensen die het maar raar of ongepast vinden, het achteraf, wanneer ze de foto’s hebben gezien, hun mening herzien.
Warme groet,
Ellen
... Wissel deze metabox.
Jan Siebring Jan Siebring schreef op 13 mei 2016
Hoi Ellen

Je vernieuwde website ziet er prima uit. Het zal best lastig geweest zijn om te kiezen welke foto's wel of niet op de site geplaatst worden, want je hebt natuurlijk een grote hoeveelheid foto's gemaakt in de loop der tijd. Lekker zo doorgaan, goed bezig!

hartelijke groet,
Jan
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen
Dank je wel voor je berichtje Jan!
Klopt de keuze blijft lastig maar “less is more” dus af en toe maar wisselen
... Wissel deze metabox.
Wim Seinen Wim Seinen schreef op 13 mei 2016
Het klinkt misschien een beetje ijdel, maar ik vind dit "geschoten" fotootje de leukste die me de achterliggende tien jaren is overkomen.
Zeg nou zelf, bij het zien van zo'n fotootje, dan zou je toch niet denken, dat ie al vierenzeventig jaar oud is.
Enfin, heel hartelijk dank.
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen

Vierenzeventig zou ik je sowieso niet geven hoor, Wim. Veel blijven lachen, dat houd je jong!
... Wissel deze metabox.
Silene van Waveren Silene van Waveren schreef op 12 mei 2016
Ha Ellen, Bedankt voor het maken van prachtige foto's t.b.v. mijn objecten. Ik ben er erg blij mee!
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen

Silene, Je werk is prachtig dus fijn om te mogen fotograferen.
Bijgaand een link naar: https://www.silenevanwaveren.nl/ target=_blank
... Wissel deze metabox.
Theo van Rooij Theo van Rooij schreef op 3 mei 2016
Ellen,
De foto's die je gemaakt heb bij het afscheid van mijn vrouw zijn schitterend en ik kijk er vaak naar om het verdriet een plaats te geven. Door deze foto's heb ik een heel mooie herinnering aan de laatste dag van mijn vrouw op deze aarde. Ellen bedankt voor de discrete wijze waarop de foto's genomen zijn en de uitstekende kwaliteit.

Groet
Theo
... Wissel deze metabox.
Maarten Ruiterman Maarten Ruiterman schreef op 28 maart 2016
Trouwen en diploma's behalen zijn natuurlijk veel leukere feiten van een leven dan dat de dood is. Vind het geweldig dat jij deze mogelijkheid mogelijk maakt, het is heel waardevol als je later op een groot verlies kan terug kijken door middel van professionele foto's die stijlvol zijn gearrangeerd.
Vind het geweldig wat jij doet en wens je veel succes.
Maarten Ruiterman.
... Wissel deze metabox.
Miep Miep schreef op 17 februari 2016
Een bijzonder waardevol album met dierbare foto’s
Het heeft mij geholpen met verwerken van het rouwproces van mijn lieve man.
Een blijvende herinnering waar ik dankbaar voor ben.
Met heel veel dank en inzet aan mijn vriendin......fotograaf Ellen Teunissen.

Dag kanjer......heel mooi hoor,
kus miep.
... Wissel deze metabox.
Mai Lan Peg Mai Lan Peg schreef op 17 januari 2016
Gee Ellen......wat heb je snel en veel foto’s verwerkt en bovenal wat zijn ze mooi en met zoveel liefdevolle ogen waargenomen.....awesome, helemaal te gek....wilde pc afsluiten en toen zag ik deze enorme verrassing.......
wat supergeweldig en wat een kwaliteit, prachtig is het licht, zo fijn mee gewerkt!!!
Echt topklasse hoor.... wat 'n abundance.....

In Licht & Liefde,

Peg
... Wissel deze metabox.
Adriaan Plantinga Adriaan Plantinga schreef op 19 december 2015
Dag Ellen,

Wat een waanzinnig mooie foto's heb je weer gemaakt.

Mooi van compositie, treffend van momentkeuze.
Wat een gave om dit te kunnen!

Goede jaarwisseling gewenst.

Hartelijke groet,
Adriaan Plantinga.
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen
Dank je wel Adriaan!
... Wissel deze metabox.
Hanneke Beumer Hanneke Beumer schreef op 19 december 2015
Hoi Ellen,
Wat een mooie en bijzondere foto's heb je gemaakt. Vooral de little people en oude meesters vind ik heel origineel.
Verder was ik nog benieuwd naar de foto's van de paardenworkshop. Zou je me er misschien een paar toe kunnen sturen? Dank je wel alvast.
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen
Dank je Hanneke,
Het was een mooie beleving de workshop. De foto's heb je ondertussen..
... Wissel deze metabox.
Helga Ruiterman Helga Ruiterman schreef op 31 oktober 2015
Her images of insects, swans and other creatures are Very delicate, sensitive images.
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen
Thanks Helga, appreciate your kind words.
... Wissel deze metabox.
marjan marjan schreef op 30 augustus 2015
Hoi Ellen,
Bedankt voor de leuke middag.
we vonden het erg mooi en gezellig.
Ontzettend genoten.
Groetjes van Marjan en Diana van Asselt
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen
Hoi Marjan en Diana,
Wij vonden het gezellig dat jullie erbij waren.
Groet Ellen
... Wissel deze metabox.
marjan marjan schreef op 31 juli 2015
Hoi ellen,
Wat een mooie foto's.
Ik zie ze ook wel eens bij jou schoonmoeder.
Vandaag de foto's gezien die je gemaakt hebt van de mensen bij haar in de flat.
Ontzettend mooi.
Groetjes van Marjan (de hulp van je schoonmoeder).
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen
Hallo Marjan,
Dank voor je bericht en complimenten!
Hartelijke groet, Ellen 🙂
... Wissel deze metabox.
Leonie Leonie schreef op 30 juli 2015
Hoi Ellen,

Wat maak je toch een prachtige foto's!
De laatste aanwinst bij de portretten met als titel 10 maanden vind ik schitterend!
:roll
Ben benieuwd naar je studio en als het even kan kom ik naar de Walkartmarkt.

Groetjes,
Leonie
Beheerdersantwoord van: Ellen Teunissen
Ha Leonie.
Jouw kleindochter is fotogeniek.
Was leuk om haar zo mooi in haar spel te zien en dat vast te mogen leggen.
... Wissel deze metabox.
Joke (Joke's Camera) Joke (Joke's Camera) schreef op 21 juli 2015
Dag Ellen, Leuk dat je op mijn Weebly site "The Fascinating Nature" hebt gekeken. Bedankt voor je compliment. Wat zie ik hier ook een prachtige foto's. Ben diep onder de indruk. Je bloemen zijn schitterend, maar ook je vlinders. Wow, wat mooi. Ik zal even kijken of ik je op FB kan vinden. Groetjes, Joke
... Wissel deze metabox.
Petra Petra schreef op 20 mei 2015
Lieve Ellen,
Ik vind jou een geweldige fotograaf! Je bent zó betrokken bij het voorbereiden, maken en mooi afleveren van elke foto, dat je dat heel goed terug ziet in het resultaat. Je fotografeert heel doordacht, precies en vooral: met hart en ziel. Dat maakt jouw foto's zo prachtig en hartverwarmend!!
... Wissel deze metabox.