Jureren Natuurfoto van het jaar 2018 bij VNF-West

Ellen Teunissen jurylid

Op voordracht van Rob Wouterson werd ik, samen met kunstenaar Kees van der Velden, door de voorzitter Leon Hermans uitgenodigd om dit jaar te komen jureren.
Tijdens de laatste clubavond van het jaar is het bij Vereniging van Natuurfotografen West traditie om een fotowedstrijd te organiseren. Elk lid mag drie foto’s inleveren in een categorie naar keuze; landschap, zoogdieren, vogels, macro, abstract of flora.
We hebben we deze taak met veel plezier op ons genomen.

VNF West

logo groot 300x229

De Vereniging van Natuurfotografen West (VNF-West)  is opgericht in 2001 en telt inmiddels ruim dertig leden, stuk voor stuk mensen die hun passie voor de natuur combineren met fotografie. De doelstelling van de vereniging is door onderling foto’s te beoordelen, elkaar naar een hoger kwalitatief en artistiek niveau te tillen. Dat gebeurt met name tijdens de maandelijkse clubavonden in het natuur- en milieucentrum “De Papaver” van de gemeente Delft.

Er lagen vele prachtige platen waar National Geographic blij mee zou zijn en die in ieder geval een plek aan de muur verdienen. Wat opviel was de vele mooie acties die gevangen waren in beeld. Nadat alle veertig foto’s aandachtig bekeken waren, hebben we op elke foto kort feedback gegeven. In elke categorie mocht een 1e, 2e en 3e prijs toegekend worden. De keuze was soms best lastig, we hebben dan ook een aantal eervolle vermeldingen toegevoegd.
Uit alle winnende foto’s is de foto boven dit artikel van Fred de Gier als natuurfoto van het jaar gekozen.

Hieronder een impressie van de avond met foto's gemaakt door Rob Wouterson:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven