Week van de begraafplaats

Als onderdeel van de week van de begraafplaats zal op 26 mei door Uitvaartonderneming Snijders en de R.K. Begraafplaats Beeresteijn uit Maarssen een open dag worden georganiseerd met als thema ‘Tussen Kunst en Kist’. Tijdens deze dag zullen er workshops worden gehouden, zijn er ondernemers aanwezig die bijzondere lijkwades, grafkisten of grafmonumenten maken. En is er uitleg over begraven en uitvaarten in het algemeen.

Tijdens de Week van de Begraafplaats staat kunst op begraafplaatsen centraal. Kunst kent vele uitingen: muziek, dans, theater, literatuur, poëzie, architectuur en beeldende kunst. Al deze kunstvormen komen aan bod tijdens de Week 2018.

Ondanks het feit dat er tegenwoordig meer crematies plaats vinden dan begrafenissen zien we vanuit de jongeren een trend naar meer begraven. Er is veel te doen over kosten van begraven of het onderhoud van graven. Om goed geïnformeerd te worden over de mogelijkheden en kosten kunt u op deze dag terecht bij de diverse bedrijven. De deelnemende bedrijven zullen van 11:00 – 15:00 aanwezig zijn op de R.K. Begraafplaats Beeresteijn te Maarssen (aan de straatweg 27).

 • Steenhouwerij Janssen. Leverancier van grafmonumenten.
 • Steenhouwerij Jongerius. Leverancier van grafmonumenten.
 • Ellen Teunissen (Een liefdevolle herinnering) – Ellen is uitvaartfotograaf, iets wat aan het begin van de twintigste eeuw nog heel gewoon was in Nederland.
 • Van Wijk uitvaartkisten. De firma van Wijk maakt uitvaartkisten
 • Green Coffins – uitvaartmanden. De keuze van een lijkomhulsel is groot. Naast kisten wordt ook vaker in rieten manden begraven.
 • Marijke Ott (Atelier Alewijn). Marijke maakt bijzondere lijkwaden die zij zal laten zien.
 • Corinne Deddens – glaskunst voor op grafmonumenten of als grafmonument.
 • Elly van den Eertwegh – kunstenares. Elly maakt herinneringsbeelden
 • Rose van den Hurk (Kunstenares). Rose maakt prachtige bronzen beelden voor op een graf. Rose is gespecialiseerd in geboorte-/kinder beelden en gedenkbeelden.

In het rondom de aula op de algemene begraafplaats hebben we nog een aantal workshops welke bezoekers kunnen volgen:

 • Yolanda Rijks (Over leven en dood). Yolanda maakt een “Steuntje van Sterrenstof”. Dit is een steentje met een gezichtje of tekening. Het maken van een “Steuntje” tijdens een korte workshop helpt je om iets te kunnen doen bij verlies van een dierbare.
 • Gerda de Gier (Bloemen met gevoel). Gerda maakt samen met bezoekers een bloemstukje tegen een geringe vergoeding. Dit bloemstukje kunnen mensen dan meenemen naar een graf, of gewoon voor thuis.

De open dag vindt plaats op de R.K. Begraafplaats, Straatweg 27 te Maarssen van 11:00 – 15:00.
Voor meer informatie kunt u terecht bij E. Loman (06-13063928) of Marjo Klarenbeek ( Uitvaartonderneming Snijders) 06-15031792

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven