De cirkel van het leven

De Cirkel van het leven is één van de vele inspirerende boeken van Elisabeth Kübler-Ross.

Dit boek is een autobiografie en gaat over haar leven; geboren als eerste van een drieling, amper 2000 gram, een “niemendalletje” voor die tijd.

Haar strijd voor een eigen identiteit, haar leergierigheid, doorzettingsvermogen, tomeloze inzet en de kracht die zij heeft ingezet voor haar medemens, in de begeleiding aan terminale patiënten, en later de aidswezen, dwingen respect af. Het boek is beeldend geschreven zonder poeha of gêne. Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van de stervensbegeleiding van nu.

Een citaat uit het boek waar ik een warm gevoel bij krijg, wat een geruststelling en zekere toost geeft.
Of je er nu in gelooft of niet het is een mooie gedachte.

Kort voor haar dood schreef zij:

“Mijn dood zal komen als een warme omhelzing. Zoals ik zo vaak heb gezegd is het leven in een fysiek lichaam een heel korte periode in je totale bestaan.
Wanneer we de proeve hebben doorstaan waarvoor we naar aarde zijn gezonden, maken we de overtocht. We mogen ons lichaam afleggen dat onze ziel gevangenhoudt, op de manier waarop een cocon de latere vlinder omsluit, en wanneer de tijd daar is kunnen we het loslaten. Dan zullen we vrij zijn van pijn, vrij van angst en vrij van zorg zijn- vrij als een mooie vlinder terugkeren naar het huis van god- een plaats waar we nooit alleen zijn, waar we doorgaan met groeien, waar we zingen en dansen, waar we samen zijn met degenen die we lief hebben gehad, en waar we omringt worden door meer liefde dan we ons kunnen voorstellen”.

Hebt u dit boek of andere boeken van Elisabeth Kübler-Ross gelezen?
U bent van harte uitgenodigd om een reactie achter te laten.


ISBN: 9026319630

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven