Informatie avond over Vernieuwende en Persoonlijke uitvaart

Op 30 november a.s. ben ik één van de sprekers tijdens een informatie avond van 'Uitvaartzorg Eefje' uit Vleuten. Ik zal één en ander vertellen over de mogelijkheden van afscheidsfotografie.
Deze avond geven we u een beknopt overzicht over waar u tegenwoordig allemaal uit kunt kiezen bij begrafenissen en crematies. En ook waarom het belangrijk is daar nu al over na te denken.

Naast uitleg over wat Afscheidsfotografie inhoud en waarom u hiervoor zou kiezen, zal ik ook delen hoe ik dit persoonlijk invul: discreet en met respect voor de overledene en de nabestaanden, gebaseerd op hun wensen.
Ook geef ik informatie over wat een Levensportret is en wat de motivatie is van mensen die hiervoor kiezen.
Tenslotte kunt u voorbeelden zien van foto's en een fotoboek van een Afscheidsreportage.

Locatie:
Het Raadhuis
Pastoor Ohllaan 39
3451 CB Vleuten

Datum en tijd: 30 november 2016, van 20:00 - 22:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur). Toegang is gratis.

Voor aanvullende informatie kunt u mij bellen: 06-15696647 of een email sturen.

Graag tot 30 november!

Met vriendelijke groet,
Ellen Teunissen

1 reactie

 1. Ellen Teunissen4 december 2016

  Kort verslag Informatie avond over Vernieuwende en Persoonlijke uitvaart

  Gisteren een mooie inspirerende avond gehad over de hedendaagse mogelijkheden rond het afscheid.
  Gastvrouw Eefje Visser, van Uitvaartzorg Eefje vertelt over de verscheidenheid aan mogelijkheden betreft de opbaring, vervoer en afscheidsceremonie.

  Niels Schermel legt ons uit wat thanatopraxie is. Deze lichte balseming heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele opbaring, welke hij toelicht.

  Daarna leg ik de toegevoegde waarde van afscheidsfotografie uit. De behoefte om een beeld van de overledene te hebben is niet nieuw. In de 17e eeuw werden er al postmortem portretten geschilderd. Met de komst van fotografie werd dit voor meer mensen bereikbaar. In onze tijd maken we een fotoreportage van de dag van afscheid, welke ons helpt in het rouwproces. Een afscheidsreportage maakt het verlies bespreekbaar en wordt als een liefdevolle herinnering bewaard.

  Notaris Stef van Dinther vertelt over erfrecht. Hij wijst ons onder andere op het belang om “eerder bij testament vastgelegde afspraken” nog eens goed te bekijken. De wetgeving is de laatste jaren nogal gewijzigd waardoor gemaakte afspraken anders kunnen uitpakken dan bedoelt.

  Beeldend therapeut, Rosanne van Alphen, sluit de avond af met een mooie beeldspraak over een “kasteel” dat mensen soms om zich heen bouwen na een verlies. Daarmee wordt het verlies buiten de deur gehouden maar ook de mooie dingen van het leven. Rosanne werkt met creatieve werkvormen om mensen verder te helpen in hun rouw.
  Naast de sprekers van deze avond zijn er nog diverse branchenoten vertegenwoordigd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven